El programa LEADER atorga ajuts per a 17 projectes empresarials pel desenvolupament rural de l’Alt Urgell i la Cerdanya

La inversió prevista d'aquestes empreses al territori és de 3,2 milions d'euros. S’ha aprovat l’atorgament de 639.064,73 euros en ajuts LEADER per a 17 projectes gestionats pel Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya per a la creació o millora d’empreses del territori que suposen una inversió total de 3.178.358,46 euros. Aquests ajuts estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que hi aporta un 57%, i la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi destina el 43% restant.

Dels 17 projectes que han obtingut ajut, 12 corresponen a l’Alt Urgell i 5 a Cerdanya. Territorialment, els projectes abasten municipis tan diversos com les Valls d’Aguilar, la Vansa i Fórnols, la Seu d’Urgell, Arsèguel, Montferrer i Castellbò i Ribera d’Urgellet pel que fa a l’Alt Urgell, mentre que a la Cerdanya els projectes estan repartits entre Bellver de Cerdanya, Llívia, Isòvol, Puigcerdà, i Bolvir. Els imports dels ajuts aprovats oscil·len entre un mínim de 1.041,06 € i un màxim de 99.958,41 €. I pel que fa les inversions que volen fer els emprenedors al territori varien entre un mínim de 20.254 € i un màxim de 812.670 €. Dins dels projectes aprovats hi predominen aquells relatius a la producció agroalimentària de proximitat, la indústria i la restauració o turisme rural.

 Entre els projectes subvencionats pel programa Leader podem trobar una cerveseria i destil·leria artesana, la creació d’un obrador de productes làctics, la construcció d’una nau amb instal·lacions frigorífiques per la distribució i venda de productes congelats i refrigerats, la creació d’una casa rural i un nou refugi de muntanya o l’adequació d’un local de prevenció i extinció d’incendis. Per altra banda, també trobem la millora de moltes empreses ja existents, que aprofiten per ampliar el seu negoci o adquirir nova maquinària.

 Els nous ajuts LEADER venen a consolidar la política de suport del Consorci Alt Urgell – Cerdanya als emprenedors de totes dues comarques per tal de continuar dotant-les de les eines necessàries per a la creació i el manteniment de llocs de treball, la retenció de talent i l’impuls de noves iniciatives empresarials, tot plegat de cabdal importància en un territori de muntanya com és aquest.

 En el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR 2014-2020) hi ha prevista una nova convocatòria d’ajuts LEADER, en els propers mesos. Les persones interessades poden contactar amb el Consorci o bé consultar el web www.cauc.cat

Agenda

- 29 de setembre. XX Trobada de Corals de Cerdanya a Talló. 18 h

-7 d'octubre. Jornada d'Ocupació i Emprenedoria

- Octubre/Novembre. Bloc Comú d'Esports. Cicle Formatiu Grau Mitj+a d'Ensenyaments Esportius

Deixalleria comarcal


Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 8h. a 15h.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya

Contactar-nos