El Consell aposta per l'ozó per a la neteja i desinfecció dels seus espais

 

EL CONSELL COMARCAL DE LA CERDANYA APOSTA PER LA INNOVACIÓ AMB LA INCORPORACIÓ DE L’OZÓ PER A LA NETEJA I DESINFECCIÓ DELS SEUS ESPAIS

El sistema ECOFROG evita l’ús dels productes químics en la neteja, la qual cosa  repercuteix en la creació d’espais més saludables.
Amb la voluntat de contribuir a fer que els espais del Consell Comarcal de la Cerdanya siguin més saludables i lliures de productes químics, s’ha incorporat recentment l’ozó com a mecanisme per a netejar i desinfectar tota classe de superfícies gràcies a l’empresa EcoFrog, qui  ha cedit una màquina d’Ozó.
El Consell Comarcal ha de garantir a les entitats i als ciutadans i a les ciutadanes a les quals dóna servei, la desinfecció segura de totes les seves dependències; tanmateix, ha de crear uns espais segurs per als seus treballadors i treballadores. La desinfecció mitjançant aigua ozonitzada permet intensificar la neteja de tots els espais del Consell Comarcal disminuint, o gairebé eliminant, l’ús de productes químics. Aquest sistema evita la inhalació dels gasos tòxics, la qual cosa afavoreix les condicions de treball del personal de neteja i de la resta de persones treballadores del Consell, així mateix garanteix a la ciutadania uns espais d’atenció lliures de químics. El seu ús és especialment recomanable per a les persones més vulnerables, com la gent gran, infants o malalts amb el sistema immune alterat. El sistema produeix una descàrrega elèctrica que transforma l’oxigen en ozó, un desinfectant natural, ecològic i eficient. És un mecanisme que permet netejar tota mena de superfícies sense fer ús de detergents, lleixius ni altres productes químics, sovint amb efectes nocius sobre la salut.
Es tracta d’una aposta en termes d’innovació i salut perquè és adequat per pells atòpiques i sensibles. A més, referma la voluntat del Consell Comarcal envers la responsabilitat mediambiental. Evitar l’ús de productes químics en la neteja també va en la línia de les actuacions que està duent el Consell Comarcal per posar el nostre gra de sorra, com a administració pública, en la cura i preservació del medi ambient.
En aquest sentit, mitjançant el nou sistema EcoFrog, s’eliminen les deixalles provinents dels envasos de productes de neteja (que sovint són de plàstic no biodegradable i d’un sol ús) i s’eviten els abocaments de productes químics contaminants.

Agenda

ABRIL

20 d'abril - 19 h: "Aprendre a parlar en temps de COVID" per la logopeda Marta Pascual. Xerrada online gratuïta enllaç  de connexió: 

https://meet.jit.si/CICLEDEXERRADES - Organitza CDIAP de la Cerdanya.

 

 

Deixalleria comarcal

Horari:
Dinarts de 8:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h
De dimecres a divendres de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h
Dissabte de 8:00 a 15:00 h
DIUMENGE i DILLUNS TANCAT
 
Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 9:00 h. a 14:00 h.

Te. 972.884.884

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya