El Síndic signa amb el Consell un conveni per garantir els drets a la comarca

2019091520475034329

(foto.R7)

El conveni de col·laboració preveu donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències comarcals. Estableix l’elaboració d’un informe anual de balanç de l’activitat realitzada i la possibilitat de debatre’l en sessió plenària al Consell. Aquest conveni reforçarà la presència de la institució al territori per recollir les queixes i consultes de les persones residents.

 

 

 El síndic de greuges, Rafael Ribó, i la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó, han signat un conveni de supervisió singularitzada. Amb la signatura d'aquest conveni de col·laboració, el Síndic es compromet a oferir una atenció singularitzada a la comarca, que es concretarà en la tramesa al Consell d'un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades que facin referència a les diverses administracions de la comarca, i un detall estadístic de les consultes provinents de persones i entitats residents a la Cerdanya. El síndic també podrà assistir a un plenari del Consell per exposar i debatre l'informe esmentat o davant els plenaris dels ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin.

El conveni també estableix l’obligatorietat del Síndic de fer un mínim de dues visites l’any a poblacions de la comarca per recollir les queixes i consultes que puguin tenir les persones residents residents.

Per la seva banda, el Consell divulgarà la figura del Síndic al municipi i les diferents vies per accedir-hi sense necessitat de traslladar-se a Barcelona: per mitjà del telèfon gratuït 900 124 124, el web www.sindic.cat, per correu postal amb sobres de cobrament a destinació o directament a través de la visita de personal assessor de la institució a la comarca.

Amb la signatura d'aquest conveni d'avui ja són 40 els convenis de supervisió en funcionament. Trenta-vuit són amb municipis i un, de característiques similars a la de la Cerdanya, amb el Conselh Generau d'Aran.  En aquesta ocasió, atenent el context actual, la signatura del conveni ha estat telemàtica.

Agenda

ABRIL

20 d'abril - 19 h: "Aprendre a parlar en temps de COVID" per la logopeda Marta Pascual. Xerrada online gratuïta enllaç  de connexió: 

https://meet.jit.si/CICLEDEXERRADES - Organitza CDIAP de la Cerdanya.

 

 

Deixalleria comarcal

Horari:
Dinarts de 8:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h
De dimecres a divendres de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h
Dissabte de 8:00 a 15:00 h
DIUMENGE i DILLUNS TANCAT
 
Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 9:00 h. a 14:00 h.

Te. 972.884.884

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya