El Consell Comarcal presenta la primera sessió de la Jornada Energètica a Cerdanya

El proper divendres 29 de gener de 2021 el Consell Comarcal de la Cerdanya organitza la primera sessió d’energia renovable de la 1a Jornada Energètica a Cerdanya. Aquesta primera sessió portarà per títol ‘Transformem el sol al Pirineu - Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya’ i es desenvoluparà de forma virtual de les 10:30 hores a les 12:15 hores.

L’esdeveniment estarà dirigit als ens públics, tècnics i tècniques municipals i empreses sensibles amb el medi ambient i la transició energètica, amb l’objectiu d’avançar cap a una transició energètica a través de la sostenibilitat i la resiliència de la comarca. En aquesta línia, la sessió oferirà els coneixements necessaris per poder agilitzar i facilitar la implantació de l’energia fotovoltaica com a nou model energètic. Les persones interessades a participar-hi hauran d’inscriure’s a l’enllaç https://tuit.cat/DVnIL i dos dies abans de l’esdeveniment rebran un correu electrònic amb les claus i les instruccions per accedir a la plataforma.

 

 El programa de la sessió ‘Transformem el sol al Pirineu - Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya’ és el següent:

  • 10:30h - Benvinguda i presentació / Consell Comarcal de la Cerdanya
  • 10:40h - Conceptes generals, marcs jurídics, costos i estalvis / Manel Romero, UNEF Catalunya
  • 11:00h - Situació actual a Catalunya i tràmits / Francesc Vidal, ICAEN
  • 11:00h - El model d’ordenança i el paper dels municipis en la promoció de l’autoconsum fotovoltaic / Toni Campañá, ICAEN
  • 11:30h - Línia d’ajuts en fotovoltaica i comunitats energètiques / Anna Camp, Diputació de Girona
  • 11:40h - Torn obert de preguntes

El projecte compte amb la col·laboració i el suport de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia), l’UNEFCAT —clúster d’empreses fotovoltaiques de Catalunya—, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i la Diputació de Girona. Aquesta serà la primera sessió de la 1a Jornada Energètica a Cerdanya, però s’estan programant altres sessions (la segona està planificada pel mes de febrer) enfocades a altres tipus d’energia (biomassa i geotèrmia) i a altres perfils de públic.

Aquest projecte s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, nascut de la necessitat de generar un diàleg entre totes l’administració pública i els representants de la societat civil per consensuar un nou model energètic català renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible, en línia amb els objectius de la Unió Europea en matèria d’energia.

Agenda

ABRIL

20 d'abril - 19 h: "Aprendre a parlar en temps de COVID" per la logopeda Marta Pascual. Xerrada online gratuïta enllaç  de connexió: 

https://meet.jit.si/CICLEDEXERRADES - Organitza CDIAP de la Cerdanya.

 

 

Deixalleria comarcal

Horari:
Dinarts de 8:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h
De dimecres a divendres de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h
Dissabte de 8:00 a 15:00 h
DIUMENGE i DILLUNS TANCAT
 
Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 9:00 h. a 14:00 h.

Te. 972.884.884

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya