Inici E Cultura E Comença el nou curs de “L’Escola Balla”

Comença el nou curs de “L’Escola Balla”

El projecte “L’ESCOLA BALLA”, únic a Catalunya, fomenta i difon a les escoles de la comarca el caràcter formatiu, artístic i integrador d’aquest art/esport que és la dansa tradicional.


El projecte “L’ESCOLA BALLA” s’ha posat de nou en marxa per aquest curs escolar 2021/2022, gràcies a la col·laboració i treball conjunt entre el Consell Esportiu de la Cerdanya i l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Cerdanya amb el suport econòmic de l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.


L’Escola Balla és dur a terme en tallers adaptats a l’horari escolar i completament integrats dins del grup bombolla que representa l’aula.


El GRAN treball de la dansa tradicional


La formació dels nens i nenes en les danses tradicionals i del Pirineu suposa un treball corporal tan individual com en parella o grup, creant un conjunt harmònic a partir de la individualitat.


La dansa permet aprendre a escoltar, escoltar el silenci, escoltar-se un mateix, escoltar a l’altre i escoltar al grup des del respecte i l’observació; implica ser capaç de percebre la pulsació de la música i d’associar-hi un moviment.
La dansa, com cap altre art, permet utilitzar l’espai com a mitjà de creació, de desenvolupament del nen i la nena i de la comunicació sensitiva, poder expressar-se a partir del moviment, descobrir el cos i prendre consciència del control de cadascuna de les seves parts.


El projecte “L’Escola Balla” és la recuperació de músiques i balls, el coneixement de les arrels de les relacions socials de les comunitats, així com un apropament a la seva música i els seus instruments. Les diferents danses ofereixen als nens i nenes descobrir, no només com es ballen, sinó la formació coreogràfica pròpia de cadascuna d’elles i el perquè, el qui i on. Un patrimoni ric i immaterial a conservar gràcies al seu coneixement.


Volem agrair la inestimable tasca de la professora de dansa, Sílvia Cassu, i la col·laboració dels centres educatius de la nostra comarca en la programació del desenvolupament del projecte.

Emblema del Consell Comarcal De La Cerdanya
Emblema dl Consell Esportiu de la Cerdanya
Emblema de Diputació de Girona, Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació, Cooperació Cultural
Emblema de Diputació de Girona, Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació, Cooperació Cultural
Emblema de Diputació de Girona, Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació, Cooperació Cultural

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies