Dins de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Cerdanya, hi ha l’àrea de comerç.
Per atendre consultes presencialment, serà sol·licitant cita prèvia.
Des de comerç oferim:
- Assessorament per a l’obertura d’un negoci: Informació d’oferta comercial, localització, dades sobre locals disponibles, locals en traspàs,…
- Informació i assessorament sobre normativa comercial i firal: Llei d’horaris comercials, ordenació comercial, fulls de reclamació, normativa amb relació a l’època de rebaixes i liquidacions.
- Informació sobre subvencions per a la promoció del teixit comercial
- Programes formatius de millora de competitivitat comercial i firal per al sector del comerç, mercats, restuaració i serveis
- Sobre temes relacionats amb l’activitat comercial: informar sobre el texit comercial associatiu, l’associació de comerç de Puigcerdà, mercats, calendari de fires locals, els diferents mitjans de promoció en revistes, diaris i webs locals i formacions que es duen a terme.
Contacta:
Programa promogut i impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, executat pel Consell Comarcal de la Cerdanya i finançat per a la concessió dels ajuts extraordinaris per al desenvolupament de projectes integrats destinats a pal·liar els afectes de la COVID-19 en el mercat de treball en territoris afectats pel tancament perimetral .
Pla d’accions del sector agroalimentari de la Cerdanya
Descripció i Objectius:
Un procés participatiu iniciat aquest estiu i que té com a objectiu principal identificar les oportunitats actuals del sector agroalimentari de la Cerdanya com a motor estratègic de desenvolupament local.
D’on venim… De juny a setembre s’ha realitzat una diagnosi participativa, fent un total de 43 entrevistes, entrevistant a un total de 66 persones dels diferents sectors de l’ecosistema agroalimentari de la Cerdanya, entre elles productores (agricultores i ramaderes), elaboradores, consumidores (botigues i restaurants), persones de l’Associació Agroalimentària de Cerdanya i també de l’administració pública.
L’anàlisi des d’una perspectiva sistèmica i basada en la identificació de punts palanca
L’anàlisi s’ha fet emprant el model sistèmic de l’iceberg de la transformació i els punts palanca, ideat per la Donella Meadows de Massachussets Institute of Technology el 2001 i des de llavors, ha set actualitzat per diverses persones analistes i estretegues del món dels moviments socials. Aquest marc, ens ajuda a enfocar la fase dels processos participatius, facilitant que les participants puguin identificar els reptes i necessitats d’arrel per poder després identificar els punts d’incidència més estratègics per regenerar les seves comunitats cap a un funcionament més resilient davant dels canvis (covid-19, temporals i altres aspectes del canvi climàtic, canvis polítics nacionals i globals, etc.).
Una proposta de relat, el propòsit i les estratègies emergents del sector
El Relat: El sector agroalimentari de la Cerdanya aglutina tots els sectors vinculats de la comarca (productors, elaboradors. distribuïdors i consumidors). Esdevé un sector valorat i dignificat en tots els sentits, aprofitant el valor afegit que aporta la natura i les condicions específiques i privilegiades del territori. Esdevé la base i motor dels processos de regeneració de la Cerdanya gràcies a unes relacions profitoses i de cooperació entre els diferents actors, amb la resta de sectors i la societat civil cerdana. Obert al món i preparats per innovar, adaptar-se als nous reptes del segle XXI i al mateix temps custodiar el territori i la seva saviesa ancestral. Significant, finalment, una vida més bona pels habitants de la Cerdanya que estan disposats a acollir i compartir amb els visitants.
Propòsit: Reconnectar el sector per esdevenir l’epicentre de la regeneracio territorial.
Estratègies:
-
- Cocrear i gestionar una governança participativa i descentralitzada
- Valoritzar el sector agroalimentari, de la seva economia i del seu impacte territorial
- Valorar el producte local a través de la creació i dinamització d’una marca pròpia
- Dissenyar i cocrear estratègies innovadores de distribució del producte
- Incidir i participar en la creació i gestió de les infraestructures necessàries pel sector
Com participar?
Si ets del sector agroalimentari o tens interès en formar part d’aquest procés, podeu contactar amb agroalimentaria@cerdanya.org