Inici E Serveis E Promoció econòmica E Dinamització agroalimentària
Dinamització agroalimentària

Dinamització agroalimentària

Contacte

Dins de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Cerdanya, l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) té la missió de situar el sector agroalimentari de la Cerdanya com un dels eixos estratègics sobre els quals s’articula la dinamització socioeconòmica de la comarca.

Les oportunitats d’ocupació detectades mostren el potencial de creixement del sector agroalimentari des de la producció fins al consum, passant per la transformació i la distribució. La cadena de valor del producte local és un dels argumentaris actuals per enfortir el mercat de treball de territoris de muntanya altament especialitzats en activitats del tercer sector, com és el cas de la Cerdanya.

Pla d'Accions

L’objectiu és dinamitzar el sector agroalimentari de la comarca per millorar l’ocupació actual i per crear-ne de nova. Els objectius específics són els següents:

  • Mantenir i recuperar el paisatge agrícola tradicional de la Cerdanya per garantir el benestar de la població local i l’atractiu turístic.
  • Garantir el teixit productiu i el seu relleu generacional com a font de riquesa a partir dels recursos endògens del territori.
  • Potenciar la competitivitat de les empreses del sector agroalimentari.
  • Promoure la cooperació entre els/les agents estratègics del sector agroalimentari i amb altres sectors.
  • Facilitar la cadena de valor del producte agroalimentari local a través d’estructures de producció, transformació i comercialització.
  • Diversificar l’activitat agrària de les explotacions introduint serveis turístics a partir dels recursos propis de l’agricultura i la ramaderia.
  • Promoure els productes agroalimentaris de la Cerdanya a través de la seva visibilització.
    Comunicar sobre el sector agroalimentari per tal d’informar a la ciutadania.
  • Sensibilitzar entorn la importància del sector agroalimentari a la comarca per a la conservació del paisatge, el desenvolupament econòmic local i el benestar de la població.

Contacta:

12 + 1 =

Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Girona, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

Emblema de Servei d'Ocupació de Catalunya
Emblema de Servei d'Ocupació de Catalunya
Emblema de la Generalidad De Catalunya, Departament d'Empresa i Coneixement
Emblema de la Unió Europea, Fons social europeo, L'FSE inverteix en el teu futur

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies