Inici E Medi ambient E Camins de la xarxa veïnal i rural
Sanejament

Camins de la xarxa veïnal i rural

Contacte

Xavier Llombart Pubill
Marc Morralla Secases
Des de l’any 1990 el Consell Comarcal de la Cerdanya està executant el Pla d’actuació de la xarxa veïnal de la Cerdanya, consistent en la millora, arranjament i, en la majoria dels casos, pavimentació de camins de titularitat municipal que donen accés als nuclis de la comarca i a zones d’interès turístic, com poden ser refugis o estacions d’esquí.

A causa de l’elevat trànsit que tenen, molts d’aquests camins han estat pavimentats amb la voluntat de perllongar la seva durabilitat, però han anat sofrint un deteriorament i desgast considerable amb el pas del temps. Un cop s’han començat a malmetre, el seu deteriorament és molt més ràpid i significatiu, accentuant-se a l’hivern amb la climatologia adversa de la zona (neu, fred, gel i potassa).

Des d’aleshores, el Consell Comarcal de la Cerdanya està duent a terme aquest pla d’actuació per a la conservació i manteniment de diversos camins de la comarca; el qual va associat a l’atorgament de subvencions per part del Departament de Territori i Sostenibilitat per realitzar actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural a les comarques de muntanya i a l’Aran, entre les quals s’engloba la Cerdanya.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies