Inici E Medi Ambient E Millora xarxa de camins

Millora xarxa de camins

El Consell Comarcal de la Cerdanya està realitzant des de l’any 1990 el Pla d’actuació a la Xarxa Veïnal de la Cerdanya. Aquest pla consisteix en la millora, arranjament, i en la majoria de casos, la pavimentació de camins que donen accés als nuclis de la comarca.

Molts d’aquests camins han estat pavimentats a causa de l’elevat trànsit que tenen per tal de perllongar la seva durabilitat. Com que molts d’aquests camins ja fa molts anys que estan pavimentats, i a més han sofert un deteriorament i desgast considerable, el seu estat actual no és el desitjable ni l’òptim per a l’accés a diversos punts d’interès per la comarca, com poden ser nuclis, habitatges aïllats, refugis de muntanya, etc. Com que l’estat dels camins, un cop s’han començat a malmetre, el seu deteriorament és molt més ràpid i accentuat, i tenint en compte que aquest deteriorament s’accentua a l’hivern amb la climatologia adversa de la zona (neu, fred, gel i potassa), el Consell Comarcal de la Cerdanya conjuntament amb els municipis de la comarca ha decidit realitzar un pla d’actuació per a la conservació i manteniment de diversos camins de la comarca.

Les actuacions promoguts pel Consell Comarcal de la Cerdanya, s’emmarquen dins de l’operació “Actuacions de conservació i manteniment de la xarxa rural i veïnal de camins de Cerdanya” finançades per la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral, del Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori a través de la subvenció amb resolució TES/1583/2021 de 18 de maig, de convocatòria de subvencions per a actuacions de millora i manteniment de la xarxa de camins veïnal i rural a les comarques de muntanya i a l’Aran (ref. BDNS 565618), publicada al DOGC 8418 de 26 de maig de 2021 per un import total de 233.628,00€.

Els adjudicataris per a dur a terme les actuacions han estat: Flotats SAU, Tècniques de Muntanya SL, Ripoll i Oliveras SL i M.I.J Gruas SA.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies