Inici E Promoció Econòmica E Ajudes territorials causades per tancaments perimetrals

Ajudes territorials causades per tancaments perimetrals

En el marc de la crisi provocada pel coronavirus, la Cerdanya va ser un dels territoris que va patir unes mesures més severes, amb el tancament perimetral comarcal decretat per la Generalitat el 23 de desembre de 2020. Aquest tancament va afectar molt negativament a l’economia, ja que va coincidir de ple amb les vacances de Nadal, moment de màxima afluència turística a la comarca, en bona mesura per la importància que hi tenen els esports de neu. La situació generada fou realment greu, ja que es calcula que entre el Pont de la Puríssima i el dia de Reis són molts els negocis que generen entre un 40% i un 60% de la facturació anual. Entre els sectors més especialment castigats hi trobem la restauració, el turisme, la cultura, l’esport i el comerç, entre d’altres.

Des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya s’ha volgut reforçar les ajudes als territoris que han patit mesures de confinament més severes, causades per tancaments perimetrals, i per aquesta raó s’han atorgat els ajuts extraordinaris per al desenvolupament de projectes integrats que han de respondre a dos eixos d’intervenció, el de l’ocupació i el de la millora del teixit productiu, destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 en el mercat de treball en territoris afectats per l’aprovació d’un tancament perimetral.

El Consell Comarcal de la Cerdanya, com a receptor d’aquests ajuts, ha iniciat dues activitats:

  1. Plans d’ocupació:
    a. En l’àmbit de medi ambient i economia verda s’inclou la neteja de camins de la xarxa de senders i BTT de la comarca, que servirà per la mobilitat sostenible dels turistes i la població local i alhora per la diversificació i desestacionalització de l’oferta turística de la comarca.
    b. En l’àmbit de suport a la represa i manteniment de l’activitat econòmica s’inclou l’actualització del catàleg de producte local, el suport a la digitalització dels comerços i identificació de locals buits per oferir-lo al teixit empresarial.
  2. Assistència tècnica: Treball amb les empreses del territori de projectes estratègics per agrupar-les per reptes de negoci i no per conceptes estadístics i crear una xarxa de col·laboració.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies