Inici E General E Les presidències dels Consells Comarcals del Pirineu i la sindicatura d’Aran es reuneixen a la Cerdanya

Les presidències dels Consells Comarcals del Pirineu i la sindicatura d’Aran es reuneixen a la Cerdanya

En el marc de les reunions periòdiques entre els Consells Comarcals del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Cerdanya, Alt Urgell i Alta Ribagorça, i el Conselh Generau d’Aran, les presidències i sindicatura s’han reunit novament per tractar els diversos afers d’interès comú que venen treballant el darrer any i mig.

Aquest matí s’ha dut a terme una nova reunió entre els consells comarcals del Pirineu i el Conselh Generau d’Aran a la seu del consell comarcal de la Cerdanya.

Durant la reunió, les presidències i sindicatura d’Aran, han repassat els diversos temes que han treballat els darrers mesos, dels què en destaquen la nova llei de muntanya que treballa el govern de la Generalitat i l’estat de la candidatura dels JJOO d’hivern per a 2030, respecte la qual confien que es pugui resoldre el conflicte actual amb l’Aragó.

Un dels afers que s’ha tractat novament és el del transport escolar i el seu copagament respecte el transport escolar no obligatori. Fonts del departament d’Educació han transmès a les presidències dels consells comarcals que s’està treballant per solucionar aquesta qüestió que, de no solucionar-se, facilitaria el despoblament en aquest territori.

D’altra banda, alguns dels consells comarcals representats treballen en un conveni col·lectiu per a compartir el servei de gossera comarcal i reduir així costos.

Finalment, s’ha debatut sobre l’avantprojecte de llei de l’Estatut dels municipis rurals que impulsa el govern de la Generalitat de Catalunya, del què esperen poder tenir més informació per poder conèixer quin impacte pot tenir sobre el territori i de quina manera encaixa amb la Llei de muntanya que també treballa el govern de la Generalitat.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies