Inici E General E La diputació de Girona incorpora un tècnic per acompanyar el teixit empresarial de la Cerdanya en el seu procés de digitalització

La diputació de Girona incorpora un tècnic per acompanyar el teixit empresarial de la Cerdanya en el seu procés de digitalització

Les Pimes i persones autònomes de la comarca que vulguin potenciar la presència a internet poden rebre assessorament d’aquest agent digitalitzador, que s’ubica físicament a la seu del consell comarcal de la Cerdanya.

El serveis que ofereix el programa «Acelera Pyme» i l’oficina Accelera Pime Rural Girona (OAP-Rural) ja estan plenament en marxa a la Cerdanya. Un tècnic contractat per la Diputació de Girona ha començat a treballar arreu de la comarca amb l’objectiu d’impulsar la digitalització de les petites i mitjanes empreses i del sector dels autònoms dels municipis de menys de 20.000 habitants de la demarcació.


Les tasques d’assessorament personalitzat són gratuïtes i poden proporcionar solucions tecnològiques molt útils per a les empreses que tenen la intenció de potenciar l’ús d’eines digitals. El tècnic atén in situ o en línia les empreses interessades per informar-les sobre les ajudes i solucions disponibles, així com fer-los el diagnòstic de la maduresa digital del seu negoci. Les pimes i les persones autònomes poden contactar-hi a través del correu electrònic accelerapime@ddgi.cat


A més de l’oficina física també es disposa d’un espai virtual amb continguts en l’àmbit de la digitalització (www.ddgi.cat/accelerapime/). En aquest lloc web, s’hi donaran a conèixer properament les formacions, jornades de treball en xarxa (networking), tallers i xerrades organitzades en el marc d’aquest programa, que té una durada prevista de dos anys.


Les oficines Acelera Pyme, que s’han posat en funcionament a tot Espanya per mitjà de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 23,8 milions d’euros, dels quals Red.es aportarà fins al 80 % del pressupost subvencionable, i les entitats beneficiàries, la resta.


Les actuacions estan finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l’Agenda España Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. La quarta mesura de l’eix d’actuació d’aquest Pla («Digitalització bàsica per a les pimes») inclou la creació d’una xarxa d’oficines Acelera Pyme.

El Kit Digital

D’entrada, el procés de digitalització pot requerir d’una inversió inicial. Per aquest motiu, els tècnics de l’oficina Accelera Pime Rural Girona acompanyen l’empresa en el procés de sol·licitud del Kit Digital. Es tracta d’un programa de subvencions adreçat a les pimes de fins a 49 treballadors, microempreses i persones autònomes de qualsevol sector per facilitar la implantació de solucions digitals, com la renovació o la creació d’un lloc web, la creació d’una botiga en línia, la gestió de xarxes socials o la potenciació de la ciberseguretat.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies