Inici E General E 23 Ofertes de pràctiques a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya

23 Ofertes de pràctiques a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya

Una de les 23 ofertes de pràctiques del territori és del Consell Comarcal de la Cerdanya, com a suport a l’àrea de promoció econòmica

Ja està en marxa la vuitena edició del Pràcticum Odisseu, un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades a municipis rurals. En aquests moments ja ha finalitzat el període perquè empreses i entitats presentin les seves ofertes de pràctiques i en aquesta edició 2023 hi ha un total de 190 en el conjunt de comarques rurals Leader de Catalunya.

Pel que fa a l’Alt Urgell i la Cerdanya hi ha 23 ofertes presentades. Aquesta xifra consolida el programa al nostre territori i mostra el compromís del teixit empresarial i administracions locals amb el talent jove.

Com cada edició, els i les estudiants han de realitzar mínim 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de 2023. L’estudiant rebrà una remuneració de 7 € mínim per hora treballada. Les persones interessades poden enviar la seva candidatura fins al 19 d’abril i poden optar a un màxim de 3 ofertes.

Els joves que vulguin enviar la seva candidatura s’han de registrar a la pàgina web d’Odisseu i adjuntar la documentació a través d’aquest canal. La documentació aportada és el formulari omplert, l’expedient acadèmic actualitzat, la llista de priorització de les ofertes (en cas que l’estudiant es presenti a més d’una oferta) i aquells que ho vulguin, el currículum.

Les ofertes presentades en ambdues comarques són:

 • Administració, economia i dret
  • Ajuntament de Bolvir: Departament administratiu i suport a secretaria interventora
  • Ajuntament de la Seu d’Urgell:  Suport tècnic administració electrònica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el seu marc legislatiu
  • Consell Comarcal de la Cerdanya: suport àrea de promoció econòmica
  • Iniciatives Alt Urgell SA: Tècnic documental i d’administració de l’empresa IAUSA
  • Electrodomèstics TAURUS: Suport al departament de persones
  • POLNE: Suport al departament financer
  • TAURUS appliances internacional, SLU: Suport al departament de costumer service
 • Màrqueting, comunicació i disseny
  • Ajuntament de la Seu d’Urgell: Suport àrea de comunicació i protocol
  • Ajuntament de Puigcerdà: Suport àrea de Joventut
  • Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya: Suport en la comunicació del consorci i dels projectes que desenvolupa
  • MeteoPirineus: MeteoPirineus
  • Smart home appliances, Sl: Suport al departament de màrqueting
 • Educació, serveis socials, salut i lleure
  • CAPAU: Tècnic/a de suport als professionals de l’equip tècnic de serveis socials
  • Ajuntament de Bellver: Suport al personal docent
  • Ajuntament de Puigcerdà: Suport a l’àrea de Joventut
 • Agronomia, veterinària i ciències de l’alimentació
  • Làctics l’esquella: Suport en els processos d’elaboració a l’obrador i venda
 • Enginyeries i informàtica
  • Alt Urgell Fibra SL: Digitalització disseny xarxes
  • Instal·lacions Vilana Sl: Gestió de projectes estalvi energètic
  • TAURUS research ans developmet, SLU: Suport al departament d’enginyeria
 • Turisme, patrimoni i cultura
  • Ajuntament de Bolvir: Suport al departament de turisme i administratiu
  • Consell Comarcal de l’Alt Urgell: Suport a l’àrea de turisme del CCAU
  • MeteoPirineus: MeteoPirineus
  • Parc del Segre SA: Atenció al client en activitats esportives d’aigua exterior

El Pràcticum Odisseu vol fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals, mitjançant l’impuls de sinergies del teixit empresarial del territori amb els i les estudiants universitaris perquè puguin obtenir un primer contacte professional amb empreses de zones rurals.

El grup coordinador d’aquesta iniciativa és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya que compta el suport de tots els grups Leader catalans, amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural) i compta amb el suport organitzatiu i econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, la Secretaria d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Treball  de la Generalitat de Catalunya i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca.

Per consultar el llistat complet de les ofertes de pràctiques d’Odisseu i accedir a tota la informació podeu entrar a la web www.odisseujove.cat o escriure a practicum@odisseujove.cat o bé contactar amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i l’Oficina Jove de la Cerdanya o amb el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies