Inici E General E Preocupació pel trasllat de l’oficina DARP Cerdanya

Preocupació pel trasllat de l’oficina DARP Cerdanya

El president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chia, manifesta que no vol sota cap concepte, el tancament imminent de l’oficina comarcal del departament d’Acció Climàtica a la capital de la comarca, Puigcerdà.

A petició del president, el grup parlamentari de Junts per Catalunya, el Diputat Pirinenc Jordi Fàbrega i el portaveu de la Comissió d’Acció Climàtica, Salvador Vergés, han registrat una pregunta parlamentària escrita al Conseller d’Acció Climàtica en David Mascort per demanar que l’oficina comarcal continuï a Puigcerdà, en les instal·lacions que l’Ajuntament de Puigcerdà condicionarà per acollir-la.

Un cop assabentat de la decisió política d’un canvi imminent de trasllat de l’oficina Comarcal d’Acció Climàtica a Bellver de Cerdanya i tancament de l’oficina comarcal de Puigcerdà, el president del Consell Comarcal, Isidre Chia va enviar una carta en data 19 de setembre de 2023 juntament amb l’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, dirigida al conseller del Departament d’Acció Climàtica en David Mascort, per tal de demanar explicacions sobre aquest canvi i manifestar la seva disconformitat amb aquest decisió, de la qual no n’estaven assabentats.

Veien que encara no s’ha obtingut cap resposta a la petició, hem demanat en data 27 de setembre de 2023, a l’Oficina Comarcal de Puigcerdà que ens donin explicacions de l’estat de les actuacions que s’han dut a terme en referència al possible trasllat.

Conjuntament amb l’Ajuntament de Puigcerdà tenim una preocupació important pel possible trasllat de l’oficina comarcal d’Acció Climàtica de Puigcerdà a Bellver de Cerdanya, que actualment estan donant el servei dos dies a la setmana. Aquest tancament de portes de l’oficina de Puigcerdà afectaria a una part molt important dels ramaders de la nostra comarca, quedant nomes una oficina oberta a Bellver de Cerdanya.

No volem que es vegin perjudicats els usuaris amb aquest canvi ni tampoc a l’Ajuntament de Bellver sinó que volem una millora del servei apostant per un augment de dies d’atenció directa en el municipi de Bellver de Cerdanya, conservant l’oficina comarcal a Puigcerdà.

I recordem que l’Ajuntament de Puigcerdà té un conveni signat amb el mateix Departament, on l’Ajuntament reserva unes noves instal·lacions per ubicar-hi l’oficina comarcal, i aquest no s’ha respectat.

Aquest canvi d’ubicació suposaria un greu inconvenient per la comarca, i limitaria, injustificadament, l’accés de la ciutadania als serveis sectorials, amb una dispersió que no s’ha promogut des de l’àmbit institucional comarcal.

Per aquests motius des del Consell Comarcal de la Cerdanya i l’Ajuntament de Puigcerdà apostem perquè l’oficina principal del Departament es mantingui a la capital de la comarca i apostant per un augment de 3 dies a la setmana el servei de l’oficina a Bellver de Cerdanya. Amb aquestes actuacions apostem per un millor servei de l’oficina apostant per la proximitat del servei als veïns.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies