Inici E General E El Consell Comarcal rep nova maquinaria per la millora i conservació dels camins de la Comarca

El Consell Comarcal rep nova maquinaria per la millora i conservació dels camins de la Comarca

El Departament de la Vicepresidència i Polítiques de Muntanya i de Litoral adjudica una subvenció directe de 200.000€.

Durant els últims anys el Consell Comarcal de la Cerdanya està apostant per la millora dels camins rurals, camins i pistes forestals de la Comarca. L’estat de conservació d’aquests camins fins l’any 2021 era força precari, ja que el Consell no disposava de cap brigada ni mitjà per dur a terme tasques de conservació i manteniment de la xarxa de camins no rodats.

El 2022 el Consell decideix apostar per aquest àmbit i decideix crear una brigada especialitzada per realitzar aquestes tasques. Els bons resultats obtinguts, i la satisfacció per part de tots els ajuntaments de la comarca, és decideix que aquesta brigada ha de disposar dels recursos i eines adequades per portar a terme les seves funcions amb les millors condicions possibles. Gràcies a la concessió d’una subvenció directe de 200.000 euros per part del Departament de la Vicepresidència i Polítiques de Muntanya i de Litoral va sorgir la necessitat d’adquirir uns equips per tal de poder realitzar correctament el manteniment i la conservació de la xarxa de camins rurals, veïnals, i no rodats de la Cerdanya.

El 2023 el Consell Comarcal de la Cerdanya va publicar la licitació de dos contractes de subministrament. El 7 de juliol del 2023 es va adquirir un tractor, i els seus complements consistents en una pala llevaneus, un escampador de sal i un braç desbrossador. La necessitat es justifica en l’adquisició d’aquest subministrament per esbargir la sal en cas de nevades, la retirada de neu dels camins d’accés a nuclis, el transport de material, neteja de marges dels camins i altres feines anàlogues que consisteixen en la conservació i manteniment de la xarxa de camins rurals i veïnals i de la xarxa de camins no rodats de la comarca de la Cerdanya.

La segona licitació el Consell ha adquirit un vehicle 4×4 tipus Pick Up, en data de 24 de Maig de 2023. La seva adquisició es justifica per transportar correctament personal i maquinària per tal de realitzar les tasques de conservació i manteniment dels camins rurals, veïnals i no rodats de la comarca.

Finalment el Consell Comarcal destinarà 10.604,79 euros en la compra de material per la brigada del Consell Comarcal.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies