Inici E General E Nou curs de “L’escola balla”

Nou curs de “L’escola balla”

En aquest nou curs escolar, 2023/2024, la col·laboració entre el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Consell Esportiu de la Cerdanya, continuen oferint a les escoles de la comarca els tallers que, sota el nom L’ESCOLA BALLA, introdueixen l’aprenentatge de les danses tradicionals en horari lectiu. És un projecte que complementa la formació dels nens i nenes de la nostra comarca, en la qual la dansa permet: el treball corporal (tan individual com en parella o grup); escoltar i percebre la pulsació de la música i associar-hi un moviment; conèixer la música tradicional i els seus instruments, i descobrir un patrimoni molt ric i divertit. És un projecte únic a Catalunya. El resultat final sempre guarneix les festes de les escoles i dels diferents ajuntaments, com Nadal, Carnestoltes, Jocs Florals, etc.
La participació en el projecte L’ESCOLA BALLA no suposa cap despesa econòmica a les escoles ni a les respectives AMPA perquè està completament subvencionat pels ajuts que el Consell Comarcal rep de la Diputació de Girona i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. Els dos ajuts econòmics determinen el nombre total d’hores, cada escola, segons les seves necessitats, escull les hores, el trimestre i l’edat de l’alumnat que farà els tallers.
Aquest primer trimestre duran a terme els tallers les escoles: Llums del Nord de Puigcerdà; Pere Serret de Martinet; Portella Blanca de Lles de Cerdanya; Sant Serni de Prats i Sansor; El Puig de Prullans; Vedruna i Alfons I de Puigcerdà; amb un total de cent hores, gràcies al Pla econòmic per a ens locals en l’àmbit de la cultura per l’any 2023 de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.
El segon i tercer trimestre hi participaran les escoles: Jaume I de Llívia; Santa Coloma de Ger; Santa Cecília de Bolvir; Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya; Bac de Cerdanya d’Alp i Ridolaina de Montellà, amb un total de 120 hores, gràcies a l’ajut econòmic de l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona pel 2024.
El passat curs 2022-2023 van participar i es van beneficiar del projecte L’ESCOLA BALLA 880 alumnes de tota la comarca.
Com en cursos anteriors, el projecte està coordinat i impartit per la professora de dansa Sílvia Cassu.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies