Inici E General E El Carnet Jove de la Cerdanya impulsa una nova campanya de captació de descomptes

El Carnet Jove de la Cerdanya impulsa una nova campanya de captació de descomptes

El servei suma un total de 45 avantatges per a persones d’entre 12 i 30 anys

El Carnet Jove de la Cerdanya, que es va implantar l’any passat a la comarca, ha iniciat la nova campanya de captació de nous avantatges. La campanya, desenvolupada pel Consell Comarcal de la Cerdanya, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, vol captar aquest segon any encara més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la comarca per a millorar encara més l’oferta actual d’avantatges del Carnet Jove a la Cerdanya.

Actualment, el carnet local suma un total de 45 avantatges repartits entre els àmbits d’esports (28,9%), turisme i mobilitat (17,8%), cultura (8,9%), formació (8,9%), tecnologia (4,4%), salut (6,7%), lleure (8,9%) i altres (15,6%). 

Entre aquests nous avantatges s’hi compten serveis com ara els odontològics, d’articles esportius, llibreries i alimentació, i també descomptes en serveis municipals a Museu Espai Ceretània, el Museu Municipal de Llívia, el Parc dels Búnquers i la Zona Poliesportiva Municipal de Montellà i Martinet.

D’aquesta oferta se’n poden beneficiar els 1.789 titulars (49% noies i 51% nois) que el Carnet Jove té avui a la comarca de la Cerdanya, i que es reparteixen entre les següents franges d’edat: 12-13 anys (0,7%), 14-17 anys (11,2%), 18-21 (26,2%), 22-25 (29,1%), 26-30 (29,2%) i 31 anys (3,6%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 43,41% del Carnet Jove entre el total de joves residents a la Cerdanya, una mitjana 13,68 punts superior a la de Catalunya (29,73%).

Aquests  titulars actuals suposen un creixement de 41  (el 2,.35%) des de la posada en marxa del Carnet Jove l’any passat, quan n’hi havia 1.748. Aquest creixement és més alt que carnet al conjunt de Catalunya, concretament un 1% superior.

A més del jovent de la Cerdanya, dels descomptes al comerç i serveis del CJ a la comarca també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la demarcació de Girona  (54.925 joves), al conjunt de Catalunya (519.018 joves) i arreu d’Europa (més de 7,5 milions). 

L’objectiu de la nova campanya de captació de comerços és que el Carnet Jove de la Cerdanya connecti el Carnet Jove nacional amb el comerç local i serveis de proximitat. D’aquesta manera, es pretén que el Carnet Jove sigui una eina útil en el dia a dia dels joves de la comarca i potenciar encara més els avantatges en comerços i serveis de proximitat.

L’arrelament del Carnet Jove a la comarca ha estat estret ja que, els últims anys dos titulars del Carnet Jove de la Cerdanya, Albert Benavente i López, i Eric Matas i Benavente (ambdós de Puigcerdà) han estat guanyadors a la convocatòria del Càsting Carnet Jove per aparèixer a l’espot del carnet a nivell nacional els anys 2022 i 2023.

Entre les accions que es duran a terme per a captar nous comerços de la Cerdanya a l’oferta del Carnet Jove hi ha una nova campanya de difusió dirigida als comerços que inclou diverses comunicacions i visites als establiments, el repartiment de pòsters, tríptics i altres elements promocionals, anuncis en revistes locals i als webs municipals i comarcals, i publicacions a les xarxes socials.

Una altra de les maneres per promocionar el Carnet Jove als comerços locals és la col·locació d’un distintiu a l’entrada de l’establiment. Aquesta actuació es complementa amb l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, que prioritza els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei.

Així mateix, anualment es fa difusió del carnet entre els joves de la Cerdanya mitjançant el web CJ Cerdanya, butlletins digitals del CJ de la Cerdanya i altres accions d’informació del Consell Comarcal i dels ajuntaments de la comarca.   

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies